Följ Sopra Steria

Modernisering av befolkningsregistret

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2016 08:00 CEST

SKATTEGLÄDJE. – Vi har ett nära samarbete med Skatteverket i Sverige, Norge och Danmark. Nu ser vi fram emot att bidra till utvecklingen av ett nytt och modernt befolkningsregister i samarbete med Skatteverket säger Kjell Rusti, VD på Sopra Steria.

Konsultföretaget Sopra Steria har i Oslo säkrat ett ramavtal med Skatteverket gällande modernisering av befolkningsregistret fram tills år 2019.

– Det är ett omfattande moderniseringsarbete som har stor samhällsnytta och vi är mycket stolta över att vi kan bidra med vår kompetens på det här projektet, säger Kjell Rusti, VD på Sopra Steria.

Sopra Steria har blivit vald som leverantör av projektledning, rådgivning och systemutveckling.

Moderniseringen kommer att göra att registret kommer kunna möta de utmaningar som kommer från bland annat en ökad migration, identitetsbrott och behovet för en ny personlig indikator. Det nya befolkningsregistret kommer också att bidra till en effektiv resursanvändning och en bättre integritet.

På första plats

I evalueringen kommer Sopra Steria på första plats bland de 12 leverantörerna på delområdena. Företaget fick mycket högt betyg på alla begärda kompetensområden.

– Avtalet stärker vår position som en betydande leverantör av externa konsulttjänster i offentlig sektor. Vi har under flera år haft ett nära samarbete med Skatteverket i Sverige, Norge och Danmark. Vi ser fram emot att bidra till utvecklingen av ett nytt och modernt befolkningsregister i samarbete med Skatteverket säger Kjell Rusti.

Om Skatteverket, så kallat Skatteetaten i Norge

Skatteverket går under Finansdepartementet och har 6500 anställda fördelat på huvudkontoret och fem regionala verksamheter. Verket ansvarar för att skatter och avgifter är satta och betalas korrekt samt ett uppdaterat befolkningsregister. Befolkningsregistret, så kallat Folkeregisteret i Norge är ett offentligt register över alla personer som har kopplingar till Norge, och utgör grunden för skatteberäkning, röstlängder och befolkningsstatistik.

Läs mer på https://www.skatteetaten.no/no/Person/

Sopra Steria är ett ledande internationellt konsultföretag med en av marknadens mest omfattande tjänsteportföljer inom digitalisering. Företaget erbjuder strategiutveckling, IT-rådgivning, infrastruktur- och systemutveckling, digitala lösningar och drift. Sopra Steria hjälper stora privata och offentliga organisationer i Skandinavien med att ta ett digitalt ledarskap inom sin bransch. Företaget har 38 000 medarbetare i 20 länder och hade en omsättning på 34 miljarder svenska kronor under 2015.

I Skandinavien arbetar 1300 medarbetare med en årlig omsättning på 1,8 miljarder svenska kronor.
Läs mer på soprasteria.se.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.